Baba met rum
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor de siroop:

  • Voor de buitenkant:

  • Voor het serveren:

Bereidingswijze

1. Meng in een maatbeker de warme melk, de gist en twee eetlepels van de bloem. Klop door elkaar en zet op een warme plek. Laat een kwartier staan of totdat het mengsel wat gerezen is. Haal de boter en de eieren uit de koelkast. Giet kokend water op de krenten en laat even staan.

2. Vet 6 ringvormpjes (12 cm) goed in met boter (of een muffinvorm).

3. Stop in een kom de overige bloem (210 gram), het zout, de sinaasappelrasp en de suiker. Breek de eieren erbij. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Giet de krenten af en droog ze af. Voeg ze toe aan het bloemmengsel.

4. Giet het gistmengsel bij het bloemmengsel en klop met een elektrische mixer 3 minuten op de hoogste stand of totdat je een mooi, glad mengsel hebt.

5. Verdeel het mengsel over de zes vormpjes (ongeveer tot de helft). Bedek met plastic folie (ingevet met wat zonnebloemolie) of een theedoek en laat een half uur op een warme plek rijzen.

6. Verwarm de oven voor op 200°C.

7. Bak de baba’s 15 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal ze uit de oven en haal de gebakjes uit de vormpjes. Zet ze samen in een ovenschaal. Prik wat gaatjes in de bovenkant van de baba’s.

8. Verwarm de honing en het sinaasappelsap samen in de magnetron of in een pannetje totdat het goed vloeibaar is. Voeg de rum toe (naar smaak) en giet het mengsel over de gebakjes heen. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.

9. Verwarm nu de abrikozenjam met het water. Gebruik een kwast en bestrijk de buitenkanten met het mengsel. Laat de gebakjes nu verder afkoelen.

10. Klop de slagroom stijf. Verdeel de baba’s over borden en vul de binnenkant met slagroom. Serveer met vers fruit.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Yummy in my tummy

Door: