Honingperen in een bladerdeeg jasje
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Pel de peren en snijd de onderkant recht af zodat ze kunnen blijven staan. Zet ze vervolgens even aan de kant. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
2. Neem een sauspannetje van middel formaat. Doe daarin het water, de suiker en de honing. Verwarm het niet al te heet en laat het rustig borrelen. Als de suiker gesmolten is, voeg dan de peren toe, de vanille zaadjes en de bonen, ½ citroen, de kaneel en de kruidnagels. Laat het zachtjes doorkoken totdat de peren zacht zijn, net te zacht om met de vork te prikken. Dit kan 20-40 minuten duren, afhankelijk van hoe rijp de peren al waren.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Als de peren zacht zijn, haal ze dan uit het sauspannetje en laat ze een beetje afkoelen. Haal alle hele dingen (kruidnagels, vanille bonen enzovoorts) uit het sauspannetje en zorg dat alleen het vloeibare sausje overblijft.
5. Als de peren aan het afkoelen zijn, snijd de plakken bladerdeeg in reepjes. Per peer gebruik je een plakje bladerdeeg. Mocht je grotere peren hebben, dan gebruik je meer bladerdeeg per peer!
6. Wikkel de reepjes bladerdeeg van onder naar boven om de peren heen. Als je aan het eind van een reepje bent, smeer er wat water op zodat je het begin van het volgende reepje erop kunt plakken. Zodat het uiteindelijk lijkt alsof je een lange reep bladerdeeg om de peer hebt gedaan.
7. Zet de peren in een schaal (die in de oven mag) en zet dat in zijn geheel voor 15-20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin van kleur is.
8. Ondertussen verwarm je het vloeibare sausje nog weer even, die nog in het pannetje zit, op een matige temperatuur totdat het een stroopachtige textuur heeft.
9. Na 15-20 minuten haal je de peren uit de oven en serveer je ze op een bord. Giet er wat van de siroop overheen en het kan op tafel.



Beoordeel het recept:

 (13 stemmen)



Bron: Culy

Door: ReceptenVandaag