1. Zeef de bloem boven een kom en roer het zout erdoor.
2. Maak een kuiltje in het midden, strooi de gist en de basterdsuiker erin en giet de lauwwarme melk erop. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe.
3. Kneed van de ingredienten een soepel en elastisch deeg en laat het deeg 30 minuten rijzen (stoomstand) op een stuk bakpapier op 40°C.
4. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap, verdeel hierover de krenten en rozijnen maar zorg dat een stukje van de randen vrij blijft. Rol het deeg stevig op en snijd het in plakken van 2 cm dik.
5. Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 190°C.
6. Leg de deegrondjes op ruime afstand van elkaar (ze 'groeien' nog tijdens het bakken) op de met bakfolie beklede dichte stoomovenschaal.
7. Bak de koffiebroodjes ca. 20 minuten op de combinatie hetelucht 190°C + stomen.
8. Verwarm ondertussen de abrikozenjam met een paar eetlepels water in een steelpannetje. Bestrijk hiermee na het bakken de bovenkant van de koffiebroodjes.
Beoordeel het recept:
Bron: Elle
Door: ReceptenVandaag