Appel-amandelcrumble met karamelsaus
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor de crumble & appel:

  • Voor karamelsaus:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Snijd met twee messen het amandelmeel, de roomboter, basterdsuiker en 2 g zout tot een kruimelig deeg (je kunt dit ook doen in een keukenmachine, maar stop op tijd zodat het geen vaste massa wordt).
3. Meng als laatste de gezeefde bloem erdoor.
4. Spreid de crumble uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de crumble in ± 20 min. bruin in de oven.
5. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de appelpartjes in ± 5 min. lichtbruin.
6. Blus ze af met calvados.
7. Doe de slagroom in een steelpan.
8. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg uit de peulen bij de slagroom en voeg ook het stokje toe.
9. Breng de room met de boter voorzichtig aan de kook.
10. Verwarm de suiker en 50 ml water en laat de suiker oplossen door regelmatig de pan heen en weer te bewegen (niet roeren!)
11. Laat de suiker­siroop mooi goudbruin worden.
12. Verwijder de vanillestokjes uit de room en voeg de warme vanilleroom toe aan de suikersiroop.
13. Roer op laag vuur tot een vloeibare karamelsaus.
14. Begin met de karamelsaus, schep daarop wat crumble en schik de appelpartjes eromheen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door: