Pannetje van coquilles
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Open de schelpen en snijd de coquilles voorzichtig los.
2. Spoel ze af en dep ze droog, ook de schelpen.
3. Zet de grillplaat op hoog vuur en zet de diepe helft van de schelpen op de plaat.
4. Laat de schelpen heel heet worden, ze zullen niet barsten.
5. Druppel in elke schelp een beetje olijfolie.
6. Als de olie opspettert is de schelp heet genoeg.
7. Leg in alle schelpen een coquille en bak ze 90 sec aan elke kant. (Op deze manier zijn ze glazig en niet helemaal gaar. Wil je ze liever meer doorbakken, verleng de baktijd dan met ca 30 sec per kant.)
8. Besprenkel de schelpen met citroensap en bestrooi met citroenrasp, peper en zout.

TIP! Geef er een eenvoudige tomatensalade bij van rijpe tomaten met grof zeezout en olijfolie.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Elle

Door: