Kardemomtimbaaltjes met citroencrème
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 19Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor de crème:

Bereidingswijze

1. Meng de ingrediënten voor het deeg snel tot een dikke worst.
2. Wikkel in folie en leg 1 uur in de koelkast.
3. Verwarm voor de crème ondertussen de room op laag vuur.
4. Voeg de munt toe, draai het vuur uit, dek af en laat 30 min trekken. Zeef, gooi de munt weg.
5. Klopde dooiers met suiker, citroenrasp en -sap au bain marie schuimig.
6. Giet al kloppend een dun straaltje room erbij.
7. Blijf kloppen tot het mengsel bindt. Let op: het mag niet koken.
8. Warm door tot de crème mooi gebonden en vla-achtig is, draai dan het vuur uit.
9. Laat afkoelen.
10. Verwarm de oven op 180 c.
11. Snij het deeg in 10 gelijke porties en bewaar wat om straks de vormpjes mee af te dekken.
12. Rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkvlak.
13. Bekleed de timbaaltjes met deeg en daarna met bakpapier.
14. Vul daarna met bonen (voor een blinde vulling) en bak in circa 20 min goudbruin.
15. Verwijder bonen en papier.
16. Vul met de citroencrème.
17. Rol het achtergehouden deeg, steek er rondjes uit en dek de taartjes ermee af.
18. Zet nog 10 minuten in de oven, laat even staan, stort en serveer ze warm.

TIP! Een slimme gastheer/-vrouw maakt dit gerecht grotendeels van tevoren. Bekleed en bak de timbaaltjes en maak de crème vooraf (bewaar hem koud), dan hoef je na het hoofdgerecht alleen nog te vullen en af te bakken. Bak dan wel 5 min langer.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Elle

Door: