Kardemomtimbaaltjes met citroencreme
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 19Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

    Voor het deeg:

  • Voor de creme:

Bereidingswijze

1. Meng de ingredienten voor het deeg snel tot een dikke worst.
2. Wikkel in folie en leg 1 uur in de koelkast.
3. Verwarm voor de creme ondertussen de room op laag vuur.
4. Voeg de munt toe, draai het vuur uit, dek af en laat 30 min trekken. Zeef, gooi de munt weg.
5. Klopde dooiers met suiker, citroenrasp en -sap au bain marie schuimig.
6. Giet al kloppend een dun straaltje room erbij.
7. Blijf kloppen tot het mengsel bindt. Let op: het mag niet koken.
8. Warm door tot de creme mooi gebonden en vla-achtig is, draai dan het vuur uit.
9. Laat afkoelen.
10. Verwarm de oven op 180 c.
11. Snij het deeg in 10 gelijke porties en bewaar wat om straks de vormpjes mee af te dekken.
12. Rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkvlak.
13. Bekleed de timbaaltjes met deeg en daarna met bakpapier.
14. Vul daarna met bonen (voor een blinde vulling) en bak in circa 20 min goudbruin.
15. Verwijder bonen en papier.
16. Vul met de citroencreme.
17. Rol het achtergehouden deeg, steek er rondjes uit en dek de taartjes ermee af.
18. Zet nog 10 minuten in de oven, laat even staan, stort en serveer ze warm.

TIP! Een slimme gastheer/-vrouw maakt dit gerecht grotendeels van tevoren. Bekleed en bak de timbaaltjes en maak de creme vooraf (bewaar hem koud), dan hoef je na het hoofdgerecht alleen nog te vullen en af te bakken. Bak dan wel 5 min langer.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Elle

Door: ReceptenVandaag