Hazelnoottruffels
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • 15 - Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verhit de slagroom en suiker op laag vuur tot het mengsel aan de kook komt.
2. Laat 1 minuut zacht koken en neem dan de pan van het vuur.
3. Laat de room een paar minuten afkoelen.
4. Roer de likeur erdoor en houd zolang apart.
5. Doe de chocolade en boter in een kom, schenk het roommengsel erover en wacht een paar minuten.
6. Roer er dan een gladde en glanzende massa van.
7. Voeg een snufje zout toe en laat het mengsel afkoelen.
8. Dek het dan af en bewaar het in de koelkast tot het stolt – dat duurt ongeveer 2 uur.
9. Doe de gemalen hazelnoten in een ondiepe kom. Schep theelepels van het gestolde chocolademengsel en rol er balletjes van.
10. Rol ze door de gemalen hazelnoten en bestuif ze met cacao.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer