Gefrituurde ricottapasteitjes
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 16Aantal personen
  • Tijd
  • 25Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Voor het deeg:

Bereidingswijze

1. Week de rozijnen 30 minuten in warm water.
2. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
3. Maak intussen het deeg.
4. Zeef de bloem en het zout in de kom van een keukenmachine met een deeghaak.
5. Giet met draaiende motor het water erbij en meng tot een elastisch mengsel is ontstaan.
6. Voeg dan de reuzel toe en maak er met je handen een glad, stevig deeg van.
7. Leg het op een schoon, licht met bloem bestoven aanrecht en kneed het 5 minuten met de muis van je handen.
8. Maak er een bal van, wikkel hem in plasticfolie en leg hem een minuut of dertig in de koelkast.
9. Werk de ricotta door een fijne zeef.
10. Klop er met een ballongarde de dooier door, gevolgd door de suiker en daarna de citroenrasp (doe dat niet in de keukenmachine, want als je te lang mengt, kan de ricotta gaan schiften).
11. Spatel de rozijnen erdoor.
12. Snijd het deeg in tweeën en druk beide helften een beetje plat met de deegroller.
13. Haal elk stuk door de pastamachine op de wijdste stand, vouw het in tweeën, haal het opnieuw door de machine en ga zo door.
14. Verklein de stand steeds iets; het deeg moet circa 2 mm dik worden.
15. Leg een lap deeg op een schoon, met wat bloem bestoven aanrecht.
16. Markeer met een steker van 10 cm Ø een rij ronde schijven langs een kant van het deeg: je moet iets meer dan de helft van het deeg over de vulling kunnen vouwen.
17. Leg midden op elke schijf 2 eetlepels kaasvulling.
18. Bedek ze helemaal met de andere helft van het deeg en druk zachtjes op elk bergje vulling om zo veel mogelijk lucht kwijt te raken.
19. Markeer met dezelfde steker een cirkel rond elke hoopje vulling en snijd met een pastawieltje de seadas los.
20. Leg ze op een met bloem bestoven schaal en verwerk ook de rest van het deeg en de vulling.
21. Verhit de frituurolie tot 160 °C (of steek er de steel van een houten lepel in: als er meteen belletjes ontstaan, is de olie heet genoeg).
22. Verwarm intussen de honing in een pannetje op laag vuur, maar laat hem niet koken.
23. Leg de seadas voorzichtig in de hete olie en frituur ze met een paar tegelijk zo’n 4 minuten, of tot de onderkant goudbruin is; keer ze en frituur de andere kant 3 minuten.
24. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
25. Bedruppel ze met warme honing en dien ze op.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer