Empanada's met zoete aardappel
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Meng de bloem samen met de kurkuma, komijn, bakpoeder en zout in een kom.
2. Giet de olie erbij en wrijf het met je vingers door de bloem.
3. Giet dan het water erbij en kneed het tot een deeg.
4. Dek het af en laat het staan terwijl je verder gaat met de vulling.
5. Snijd de zoete aardappel in blokes van 1 cm en stoom ze tot ze gaar zijn.
6. Dit gaat het makkelijkst in de magnetron.
7. Doe ze in een afgedekte kom met een beetje water en stoom ze in 5 minuten gaar.
8. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en bak ze in de 2 el olie tot ze zacht zijn. .
9. Voeg de chilli en knoflook toe en bak het een paar minuutjes mee.
10. Doe de zoete aardappel erbij en bak tot het droog is.
11. Voeg de korianderpoeder, verse koriander, lente ui en zout toe en laat het mengsel afkoelen.
12. Rol het deeg dun uit en steek er cirkels van ongeveer 10 cm diameter uit.
13. Leg een flinke theelepel vulling in het midden van het deeg, maak de randjes nat met een beetje water en vouw de flapjes dubbel.
14. Druk met een vork de randjes goed dicht.
15. Als je ze frituurt, verhit dan de olie tot ongeveer 180 graden en frituur ze voor ongeveer 2 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren.
16. Draai ze halverwege een keer om met een spaan.
17. Bak je ze in de oven, verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak ze voor 20 minuten.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Ikbakerietsvan

Door: