1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de appels en snijd het kapje met steeltje van de bovenkant af. Bewaar het kapje.
3. Hol de appels, met behulp van een lepel, uit tot ruim 1 cm van de schil. Probeer daarbij zo min mogelijk vruchtvlees te verwijderen – je wilt eigenlijk alleen van het klokhuis af.
4. Meng in een kommetje de amandelen, cranberry’s, dadels, honing, sinaasappelrasp en kaneel.
5. Schep het mengsel met een theelepel in de appelholtes.
6. Leg op elke appel een klontje kokosolie en doe het kapje er dan bovenop.
7. Zet de gevulde appels in een ingevet bakblik en zet in de voorverwarmde oven.
8. Laat ongeveer 30 minuten bakken tot de schil gaat verschrompelen.
9. Serveer warm. Lekker met ijskoude (vegan) yoghurt of (vegan) ijs.
Beoordeel het recept:
Bron: Zoet en roze
Door: ReceptenVandaag