Nasiloempia's
Ster Ster Ster Ster (4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm een pan op het vuur met olijfolie.
2. Voeg de groenten hierbij en bak dit even aan.
3. Pers de knoflook en voeg dit bij de groenten.
4. Breng het groentemengsel op smaak met peper, zout en de overige kruiden.
5. Bak dit even mee tot de groenten gaar zijn.
6. Voeg de hamblokjes en de rijst bij het mengsel en roer dit even goed door zodat het gemengd is.
7. Meng de bloem met een eetlepel water.
8. Voeg extra water toe als het papje aan de dikke kant is.
9. Leg twee vellen filodeeg in een ruit voor je.
10. Strijk de bovenste randen van het filodeeg in met het bloempapje.
11. In het midden het filodeeg schep je de vulling (2 tot 3 eetlepels). Zorg ervoor dat je de loempia niet te vol vult, anders kan hij openknappen tijdens het bakken.
12. Vouw de onderste punt van het deeg naar boven en de zijkanten naar binnen.
13. Rol de loempia dicht door hem naar de bovenste punt te rollen. Zorg ervoor dat de loempia goed dichtgeplakt zit.
14. Bak de loempia’s 5-8 minuten in de frituurpan (net hoe krokant je het korstje wilt hebben). Ook kun je de loempia’s in de oven verwarmen, 20 minuten op 220 graden tot 240 graden.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Brenda kookt

Door: ReceptenVandaag