Provencaalse aardbeien met een witte chocolade mousse en sinaasappelsaus
Ster Ster Ster Ster Ster (4.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Was de aardbeien onder koud stromend water. Laat ze uitlekken op een vergiet en droog ze af met keukenpapier. Verwijder de kroontjes, leg de aardbeien in een schaal en bestrooi ze met de vanillesuiker. Zet de aardbeien koel weg tot gebruik.
2. Boen twee sinaasappels schoon en rasp de schil eraf. Pers deze sinaasappels vervolgens uit.
3. Schil de overige twee sinaasappels dik (incl. het velletje) en snijd de partjes tussen de velletjes uit. Het sap dat hierbij vrijkomt kunt u opvangen en samen met het eerder geperste sap gebruiken.
4. Smelt de witte chocolade in een bakje in een heetwaterbad. Laat de chocolade daarna even afkoelen. Klop de slagroom halfstijf en vermeng deze met de witte chocolade.
5. Schep het chocolademengsel in kleine bakjes of glaasjes en laat het in de koelkast opstijven.
6. Laat in de tussentijd de suiker in een pan met dikke bodem even karamelliseren, voeg daar de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en laat het tot een stroopje inkoken. Voeg daarna de sinaasappelpartjes er aan toe en laat het geheel afkoelen.
7. Plaats de chocolademousse op koude bordjes en rangschik de aardbeien er omheen. Schep tenslotte de sinaasappelsaus rondom.Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)Bron: Tapas recepten

Door: ReceptenVandaag