Geroosterde druiven op kaas en toast.
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Druiven
    Toastjes
    Kleine blokjes kaas (ik gebruik oude kaas)
    * Voor de balsamico dressing
    Bruine suiker
    Balsamico azijn

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de druiven op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en bak ze 20 minuten of totdat de druiven beginnen te barsten. Terwijl de druiven worden geroosterd, maken wij alvast de balsamico dressing.
2. Combineer de azijn en suiker in een pan, roer het door elkaar en laat het op hoog vuur aan de kook komen. Zet het vuur daarna op de lage stand en kook het voor ongeveer 6 – 8 minuten of totdat het mengsel voor de helft is geslonken. Roer geregeld tijdens het koken en zorg dat het mengsel niet overkookt of te dik wordt. Giet het mengsel vervolgens in een kommetje om af te koelen. Nadat de saus is afgekoeld zal het beduidend dikker worden. Het kan heet, warm of koud geserveerd worden. In de koelkast is dit mengsel weken houdbaar. Leg de kaas op de toastjes en leg vervolgens de druiven met het kooksap erop. Besprenkel het met de balsamico dressing.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron:

Door: