1. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
2. Giet ze af en laat ze even staan zodat ze uitstomen.
3. Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
4. Smelt de margarine en stamp de aardappelen fijn.
5. Roer de margarine, 4 eidooiers en geraspte kaas door de puree en breng dit op smaak met peper en zout.
6. Smeer de puree uit op een grote snijplank (ongeveer 1 a 1,5 cm dik) en steek met een koekjessteker sterren uit de puree.
7. Plaats de sterren op de bakplaat.
8. Bestrijk de sterren voor de ze oven in gaan met een geklutste eidooier en strooi het amandelschaafsel erover.
9. Bak de aardappelsterren 20 – 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
TIP! Maak puree nooit met een keukenmachine, blender of staafmixer, dan wordt het te plakkerig.
Variatietip 1: Maak andere vormen door de aardappelpuree te spuiten met een spuitzak of gebruik bijvoorbeeld een ijslepel om bolletjes te maken (de ijsschep werkt vooral erg snel, handig als je een hele grote groep hebt).
Variatietip 2: Geef je aardappelsterren iets extra’s door kruiden toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan knoflook, tijm of rozemarijn.
Beoordeel het recept:
Bron: Brenda kookt
Door: ReceptenVandaag