Kerststerretjes met kersen
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en steek er sterretjes uit met een vormpje.
3. Leg de sterretjes op een stuk bakpapier en prik in de helft van de sterretjes gaatjes met een vork.
4. Kluts een eitje in een kommetje en bestrijk het bladerdeeg met een beetje ei.
5. Smeer een beetje kersen-compote in het midden van de sterretjes waar je geen gaatjes in hebt geprikt.
6. Leg daar een stuk bladerdeeg mét gaatjes overheen en druk de zijkantjes tegen elkaar aan.
7. Bestrooi de bovenkant met een klein beetje kristalsuiker.
8. Bak de koekjes in 15-20 minuten af in het midden van de oven totdat het bladerdeeg mooi goud en knapperig is.
9. Even laten afkoelen en eventueel bestrooien met poedersuiker voor een mooi kerst-effect. Je vrolijke kerstkoekjes zijn klaar om te serveren!

TIP! Zet wat extra kersencompote op tafel als je de koekjes serveert om in te dippen zodat de kersensmaak goed naar voren komt!
TIP! Als je geen kersen in huis hebt, dan kun je ook gebruik maken van appels of peren.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: