Churros
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verhit in een pan 150 ml water samen met olie, de suiker en het zout. Breng dit mengsel aan de kook en draai het vuur laag zodra het water kookt. Zeef ondertussen de bloem boven een kom en voeg de bloem in zijn geheel toe aan het water. Begin onmiddellijk met een houten lepel stevig te roeren tot een deegbal ontstaat. Dit gebeurd erg snel, dus zorg ervoor dat je het vuur laag houdt.
2. Zodra je een mooie deegbal hebt haal je de pan van het vuur. Klop de eieren los in een kommetje en voeg deze beetje bij beetje toe aan het deeg. Blijf het deeg ondertussen met een houten lepel krachtig doorroeren. Blijf roeren totdat je een glad en luchtig mengsel hebt. Het deeg wordt niet zo dik als koekjes deeg, maar dit hoort. Wanneer je een glad mengsel hebt doe je het in een spuitzak. Dit kun je overigens ook improviseren hoor. Neem een stevige zak en knip hier het hoekje vanaf, werkt prima.
3. Verhit de frituurpan tot ongeveer 180-185°C en spuit het deeg in kleine strookjes direct in het vet. Het is even een beetje puzzelen met de hoeveelheid, maar stroken van 5-10 cm zijn te doen. Doe niet teveel in de pan, het deeg zet namelijk flink uit in het vet!
4. Laat een kant van de churros bruin worden en draai hem daarna om. Je weet wanneer de ene kant gaar is als je churro met een klein duwtje al makkelijk om te draaien is. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de vorm, dus een beetje helpen mag best. Bak de andere kant van de churro ook bruin en laat ze daarna aflekken in een kom met keukenpapier.
5. Wanneer je al je churros hebt gefrituurd en je deeg op is kun je het afstrooien met suiker. Je kunt er overigens van alles bij eten: honing, chocoladesaus, zout, banaan”¦ je kunt het zo gek niet bedenken, lekker zijn ze toch wel!Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: Oh My Foodness

Door: ReceptenVandaag