Auberginekoekjes
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Snij de aubergine in blokjes. Kook ze 5 minuten in ruim gezouten water tot ze een beetje zacht zijn. Laat goed uitlekken en afkoelen.
2. Maal het brood tot kruim.
3. Hak de basilicum fijn.
4. Pers de knoflookteen uit.
5. Rasp de schil van de citroen.
6. Doe alles in een kom, samen met de aubergine.
7. Giet het losgeklopte ei erbij.
8. Breng flink op smaak met zout en peper en wat draaien aan het molentje met chilivlokken.
9. Kneed met je handen door elkaar. Te nat? Meer broodkruim.
10. Vorm met je handen kleine burgertjes.
11. Verhit een ruime laag olie in een koekenpan of hapjespan.
12. Bak de koekjes in een paar minuten mooi goudbruin, halverwege omscheppen. Laat uitlekken op keukenpapier.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Koken met Karin

Door: