The lion cheats (Italiaanse loempia)
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Was eventueel de spinazie. Bak de spinazie in een beetje olijfolie, totdat alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper & zout.
2. Laat de spinazie heel, heel goed uitlekken in een vergiet. Als de spinazie is afgekoeld, knijp dan het vocht er nog even extra uit met een schone thee- of zeefdoek. De spinazie moet zo min mogelijk vocht bevatten, hiermee voorkom je dat het filodeeg helemaal sompig wordt.
3. Filodeeg droogt snel uit. Laat daarom het filodeeg tijdens het ontdooien in het plastic of de verpakking zitten. Probeer na 10 á 15 min de vellen heel voorzichtig los te trekken en leg ze daarna onder een vochtige (thee)doek. Zo voorkom je dat het filodeeg gaat scheuren en uitdrogen.
4. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen uit. In een grote pan verhit je een beetje olijfolie en fruit hierin voor 2 á 3 min de knoflook, ui, Italiaanse kruiden en de (pikante) paprikapoeder.
5. Voeg daarna het gehakt toe en rul het gehakt (lees: ervoor zorgen dat het niet een grote bal gehakt wordt). Breng daarna op smaak met peper & zout.
6. Ondertussen dep je de buffelmozzarella even droog met een vel keukenpapier en snijd je de mozzarella in zo dun mogelijke schijfjes.
7. Breek het ei in een bakje en kluts het ei met een vork even glad.
8. Vouw de vellen filodeeg open. Per loempia gebruik je 2 vellen filodeeg die je met een het geklutste ei aan elkaar plakt. De vellen mogen elkaar ongeveer voor de helft overlappen.
9. Leg op elke vel in het midden als eerste wat spinazie, dan het gehakt en als laatste de buffelmozzarella. Vouw dan de zijkanten van het filodeeg naar binnen en bestrijk ze met een beetje ei. Dan de overige twee flappen naar binnen vouwen, nog even alles bestrijken met het ei en voilá je loempia is klaar.
10. Leg de Italiaanse loempia's op een vel bakpapier en schuif ze de oven in. In principe zijn de Italiaanse loempia's binnen 10 á 15 min klaar. Als de buitenkant een beetje hard en knapperig aanvoelt kan je de Italiaanse loempia's uit de oven halen.Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)Bron: Hungry people

Door: ReceptenVandaag