Spiralen met pistachenoten en rozijnen
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Ontbijt

Ingrediënten


  • Extra nodig: bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap (ca. 20 x 24 cm).
3. Doe hetzelfde met de overige 5 plakjes deeg, zodat je in totaal 2 gelijke lappen hebt.
4. Bestrooi 1 lap deeg met de kristalsuiker en rozijnen. Leg de tweede lap deeg erop en duw zacht aan.
5. Bestrijk de bovenste laag deeg met het losgeklopt ei en strooi er de pistachenoten en een beetje poedersuiker over.
6. Snijd het deeg in de breedte in 8 gelijke lange repen.
7. Houd de repen bij de uiteinden vast en draai ze in 2-3 keer tot spiralen; let erop dat de ingrediënten aan de binnenkant blijven.
8. Leg de spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met wat ei.
9. Bak ze in de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
10. Controleer halverwege of de onderkanten niet te bruin worden en keer de spiralen eventueel om.
11. Laat ze op een rooster tot lauwwarm afkoelen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Vriendin

Door: