Lavash crackers
(4.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • strooisels voor de garnering zoals:
    maanzaad, sesamzaad, komijnzaad, karwijzaad, paprikapoeder, grof zeezout

Bereidingswijze

1. Los de gist op in 'n klein beetje lauwwarm water.
2. Meng het bloem, zout, olie en gist door elkaar.
3. Giet er vervolgens zoveel lauwwarm water bij als je nodig hebt om er een samenhangend en soepel deeg van te maken (soms heb je wat meer nodig, soms wat minder).
4. Bestuif je werkvlak met wat bloem en kneed het deeg zeker 10 minuten tot het glad en zacht is.
5. Leg de deegbal in een (ingevette) kom, dek af met plastic folie en laat het 1-1,5 uur rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
7. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en leg de deeglap op de bakplaat met het bakpapier.
8. Bestrijk het deeg licht met water en bestrooi met het zeezout, de zaadjes en/of kruiden − wat je lekker vindt!
9. Bak de lavash crackers in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten egaal goudbruin en knapperig.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: In Kell's kitchen

Door: