Gebakken geitenkaasjes
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200' C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Steek uit elk plakje bladerdeeg twee rondjes van 7 à 8 cm (met een glas bv.). Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de randen van de deegcirkels met losgeklopte eidooier.
3. Leg de plakjes geitenkaas op de deegcirkels en vouw de randen van het deeg om de geitenkaas, precies tot de bovenkant van de kaas. Knijp het deeg op enkele plaatsen bij elkaar. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei en leg de verpakte kaasjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de kaas heel dun met honing en leg op elk kaasje een toefje rozemarijn.
4. Bak de verpakte kaasjes 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is en de kaas zacht is.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: