Pindakaas popcorn
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 100Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm in een pan de olie.
2. Zorg dat de olie goed warm is, maar dat de olie nog niet walmt.
3. Voeg nu de maïskorrels toe en doe de deksel op de pan.
4. Zet de pan op halfhoog vuur en schud de pan elke 5 seconde, zodat de mais niet verbrandt.
5. Als je eenmaal de eerste korrel hoort ‘poppen’, gaat het hard.
6. Er komt een moment dat je ineens minder vaak ‘pop’ hoort. Haal dan de pan van het vuur, anders brandt je popcorn ineens heel snel aan.
7. Zet nu een klein steelpannetje op halfhoog vuur met daarin de honing, de pindakaas en de cacaopoeder. Ik zou dit niet tegelijk met de popcorn doen, omdat je echt moet blijven opletten bij de popcorn.
8. Blijf in het steelpannetje roeren totdat de pindakaas en de cacaopoeder mooi zijn opgenomen door de honing en het één geheel is.
9. Schenk nu dit mengsel over de popcorn heen en laat het even afkoelen



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Lekker en simpel

Door: