Portobello met pompoen
(2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Begin met de bereiding van de chutney. Hiervoor ga je eerst de pompoen in kleine stukjes snijden. Door de pompoen heel fijn te snijden is deze ook sneller gaar.
2. De pompoen bak je samen met de geperste knoflook.
3. Doe tijdens het bakken ook de salie in de pan (de salie moet in kleine stukjes scheuren). Dit bak je voor ongeveer 20 minuten. Zet het vuur niet te hoog, want dan droogt de pompoen te snel uit. Proef tussendoor ook goed.
4. Als je de salie nog niet goed proeft, doe er dan meer salieblaadjes doorheen.
5. Als de pompoen gaar is prak je deze in de pan met een vork en zet je het vuur uit.
6. Meng dan ook de geitenkaas door de pan. De chutney is nu klaar.
7. De portobello's moet je wel nog even schoonmaken net zoals je dat bij champignons moet doen. Haal ook de steel uit de portobello zodat je deze kunt vullen. Dit doe je door voorzichtig de steel naar 1 kant te duwen, deze laat dan vanzelf los.
8. Vul de portobello nu met de chutney, strooi er een aantal pijnboompitten op en doe ze voor ongeveer 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).

ITP! Dien ze samen op een mooi bordje, een echte aanvulling voor je tapastafel. Smakelijk eten!



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Leuke recepten

Door: