Gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij en laurier
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de gehaktballen in een kom goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Verhit de Bertolli Vloeibaar in een braadpan en bak hierin de balletjes rondom bruin in 5 minuten.

Snijd ondertussen de bleekselderij en de winterwortel in stukken. Hak de ui en het teentje knoflook fijn.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin eerst de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de stukken bleekselderij en wortel toe en roerbak ze enkele minuten mee.

Schep de groenten bij de gehaktballetjes in de braadpan en voeg nu ook de tomatenbasissaus toe. Schep dit ongeveer 1 minuut lang om en schenk dan de rode wijn erbij. Doe als laatste de suiker en de laurierblaadjes in de pan en laat het gerecht nog 15 minuten pruttelen.

Deze gehaktballetjes zijn heerlijk met pasta of Roseval aardappeltjes.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: