Varkensrolletjes met ham en kaas geserveerd met kool
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Dit is een klassiek Italiaans plattelandsgerecht dat zich goed leent op de frissere dagen van het jaar.



Snij de ui fijn en de kool in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie in een pan en ‘stoof’ de ui en de kool gaar. Kruiden met peper en zout.



Leg een plakje varkensvlees op een bord en leg er een plakje ham op en daarna een plakje kaas. Oprollen en vastprikken met een houten prikkertje. Doe dit vervolgens met alle plakken.



Verhit 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie in een pan en bak de rolletjes aan alle zijden goed door. Giet de bouillon en de wijn over de rolletjes. Kook het vocht nu tot 1/3 in.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Je kunt ook een paar koolbladeren stomen en deze daarna om de gebakken rolletjes rollen. Als je de ui en kool bakt kan je er ook wat salieblaadjes aan toevoegen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Bertolli

Door: