Recepten

Hartige ham-kaastaart

- 2 eetlepels zonnebloemolie - 1/2 zak macaronigroenten (a 400 g) - 1 theelepel gedroogde tijm -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nigella Lawson: masala omelet

- ½ theelepel kurkuma - 2 eieren, losgeklopt - 1 theelepel gemalen komijn - 1 lente-ui, in dunne

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastataart

- 1 ui - 1 eidooier - peper, zout - 1 vleestomaat - 1 tl basilicum - 2 el olijfolie - 150 ml s

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinazie fetataart

- 1 ei - 350 ml water - zout en peper - 3 el paneermeel - evt. peterselie - 1 gesnipperde ui -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champignontaart met geitenkaas en honing

- 3 eieren - 50 ml water - 150 ml melk - 3 sjalotjes - 1 el honing - 1 teentje knoflook - 75 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige taart met garnalen

- 3 eieren - 50 g boter - 1,5 dl melk - 1 teentje knoflook - 0,5 dl handwarm water - 1 kleine r

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

- 3 eieren - 50 g boter - 1 el olijfolie - 0,5 tl tijmblaadjes - 100 g spekreepjes - 1,5 dl (15

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kabeljauwtaartjes

- 1 pak Koopmans Bladerdeeg - 1 ei (gesplitst) Vulling: - 150 g kleine roosjes bloemkool - 150 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Borrelhapjes met grote garnalen

- 1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg - 4 tomaten - 2 lente-uitje - 1 el olijfolie - 100 g gerasp

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aspergetaart met ricotta

- zout - 225 g Tarwebloem - 225 g magere kwark - (versgemalen) peper - 5 x Scharreleieren M - 5

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige zalmtaart met Italiaanse groenten

- 3 x scharreleieren - (versgemalen) peper, zout - 100 g gerookte Noorse zalm, in reepjes - 1 pak

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Broccolifrittata met zalm

- zout - 250 g zalmfilet - (versgemalen) peper - 8 stuks scharreleieren M - 2 el olijfolie tradi

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige zalmtaart met Italiaanse groenten

- 3 x scharreleieren - (versgemalen) peper, zout - 100 g gerookte Noorse zalm, in reepjes - 1 pak

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spaghettitaart

- 1 ui - bloem - zout - peper - ½ l melk - 40 g boter - nootmuskaat - 500 g tagliolini - 30

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zuurkooltaart

1 kg aardappels 1 pak zuurkool 1 bosje bieslook 100 g bakbacon 2 blikken knakworstjes 2 appels

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gehaktschotel met aubergine en aardappel

- 1 rode ui - 100 ml slankroom - 300 g aubergines - 400 g aardappelen - 350 g rundergehakt - 10

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige aspergetaart met cherrytomaatjes, lente-uitjes en pijnboompitjes

- 3 eieren - 500 g asperges - 1 bos lente-uitjes - 4 el pijnboompitjes - 200 g cherrytomaatjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Quiche van Bladspinazie en romige blauwe kaas

- 3 eieren - volkorenbrood - 1 pakje bladerdeeg - 1 eetlepel paprikapoeder - versgemalen, zwarte

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige taart met garnalen

- 3 eieren - 50 g boter - 1½ dl melk - 1 teentje knoflook - ½ dl handwarm water - 1 kleine ro

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige eirol uit de oven

- 4 eieren - Bakpapier - 3 dl melk - 1 el. olie - 40 g bloem - 1 grote gesnipperde ui - 150 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige taart met spinazie en kaas

- 4 eieren - 1 pakje bladerdeeg - Scheutje halfvolle melk - 1 bakje cherry tomaatjes - 75 g Miln

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zwiebelkuchen

Voor het deeg: - 1 ei - snufje zout - 375 gr meel - beetje suiker - 60 gr margarine - 1/4 l la

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mediterrane quiche

- zout - versgemalen peper - 4 scharrelei(eren) - 200 ml creme fraiche - 2 eetlepels olij

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mexicaanse tacoquiche

- 475 ml melk - 450 gr rundergehakt - 1/2 ui, versnipperd - 5 eieren, losgeklopt - 1 pakje taco

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Yorkhamtaartjes

- 6 eieren, losgeklopt - 1 bekertje slagroom (125 ml) - 70 g cheddar (kaas), geraspt - 200 g York

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Baron's cobbler met bramen

- snufje zout - 480 ml melk - 250 gram bloem - 12 gram baksoda - 2 eetlepels maïzena - 900 gra

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Quiche met zalm

- 4 eieren - 250 ml room - klontje boter - 1 ui, gesnipperd - 200 g geraspte kaas - mespunt cay

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pittig tomatentaartje

- 40 g boter - Cayennepeper - 2 el olijfolie - Versgemalen peper - 500 g sjalotjes, in ringen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Quiche met geroosterde groenten, feta en olijven

- zout - peper - oregano - 3 eieren - 150 g feta - 200 ml melk - 125 ml room - 1 courgette *

Taartje roquefort

- vloeibare boter - 2 eetlepels olijfolie - 2 uien, in ringen gesneden - 8 velletjes bladerdeeg (

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Volkoren groentetaart

- peper - zeezout - 3 eieren - olijfolie - paneermeel - 1 courgette - 1 ei geklopt - 1 winter

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Italiaanse pannenkoek

- 18 plakjes salami - 400 ml koude melk - (vloeibare) margarine - 1 bak slacompleet Italiaans -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lasagne met paddestoelen

- peper en zout - 12 lasagnevellen - 6 plakjes parmaham - scheutje olijfolie - 50 gr geraspte k

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Jachtschotel met gehakt

- 500 gr rundergehakt - 250 gr champignons in plakjes - 1 grote winterpeen - 1 blikje tomatenpure

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Galette met paddestoelen

- 4 bosuien - zwarte peper - 2 theel tijm - handje rucola - 250 gr ricotta - 150 gr spekjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aziatische strudel

Voor het deeg: - 1 ei - 30 g boter - 250 g bloem - 6-8 el water - een mespunt zout - bloem om

Appeltaartjes met sauternesstroop

Voor vulling: - 100 g suiker - 1 tl kaneelpoeder - sap van een ½ citroen - 100 g blanke amandel

background Layer 1 background Layer 1

Quiche lorraine

- 125 ml room - nootmuskaat - 250 g bloem, gezeefd - 200 g mager rookspek - 2 eierdooiers en 3 e

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomaten-honingtaartje met pijnboompitjes en tijm

- 1 ei, losgeklopt - 40 g pijnboompitjes - blaadjes van 2 takjes tijm - 4 el (sinaasappelbloesem

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tortilla met chorizo en manchego

- 3 eieren - 3 el olijfolie - 50 g manchego, geraspt - 40 g chorizo, in dunne plakjes - 10 g b

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Frittata met zoete aardappel & spinazie

- olijfolie - 8 grote eieren - 70 g feta, verkruimeld - 300 g diepvriesspinazie - 2 middelgrote

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Geroosterde bloemkool quiche

Voor de bodem: - 1 ei - snufje zout - 160 gr bloem - 1 1/2 el maizena - 85 gr boter, koud en in

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mini quiche caprese

- 3 eieren - 100 ml room - peper en zout - 40 gr Parmezaan - 1 bol mozzarella - 10 cherry tomaa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Snelle bananen flapjes met nutella

- 1 banaan - 4 lepels nutella - 4 plakjes bladerdeeg - wat eigeel of melk om te bestrijken

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Uientaart

- gele paprika - 150 gram spekjes - Parmezaanse kaas - 8 vellen filodeeg - gekarameliseerde uien

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Feestelijke kerstquiche

- 1/2 zakje amandelschaafsel - 1 zak gemengde ijsbergsla (200 gram) - 1 kerstquiche (met kalkoen,

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei

- 4 eieren - 20 gr. boter - 2 plakjes rauwe ham - 50 gr. geraspte extra belegen kaas - 8 lapjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Winterse stoofpie

- 1 ei - 2 kleine uien - 2 takjes tijm - 1 kilo riblappen - 500 ml bruin bier - 2 laurierblaadj

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Quiche met pompoen, gedroogde vijgen en gorgonzola

- 3 eieren - 40 g walnoten - 125 ml koffieroom - 5 plakjes bladerdeeg - 200 g vijgen (gedroogde)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Miniquiche

- 24 blaadjes bladerdeeg - olie , voor het invetten

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Quiche met pompoen, gerookte spek, geitenkaas en rozemarijn

- 2 eieren - olijfolie - peper en zout - 1 ui, gesnipperd - 125 ml koffieroom - 100 gram zachte

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige taart met bacon, peer en blauwe kaas

- 2 eieren - peper en zout - 8 plakjes bacon - 125 ml koffieroom - 100 gram blauwe kaas - 1 pee

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomatenclafoutis met tuinkers

- 4 eieren - 50 gram bloem - 1 bakje tuinkers - versgemalen peper - 225 milliliter melk - een f

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pesto tomaat rolletjes

- geklutst ei - Groene pesto - Parmezaanse kaas - 4 plakjes bladerdeeg - Zongedroogde tomaatjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

pastei met spinazie, champignons en ricotta

* Voor het deeg: - ½ tl zout - 150 ml melk - 2 tl tomatenpuree - 2 tl gedroogde gist - 50 gr b

Hartige croissants

- parmaham - groene pesto - 1 ei, voor het bestrijken - mozzarella (1 bol is voldoende) - blikje

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aspergequiche met graskaas

- 4 eieren - 200 ml crème fraîche - 750 gr. witte asperges, geschild - 100 gr. graskaas (stukje

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Broccoli preitaart

– peper - 5 eieren - 1 el olie - 1 broccoli - nootmuskaat - 2,5 dl room - 4 stengels prei

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige oranje mini muffins

- 1 ei - 150 ml melk - 1 oranje paprika - 50 gr geraspte kaas - Snufje zout en peper - ½ theel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalm-preitaart met ananas

- 1 ananas - 4 eieren - 2 el olijfolie - 1 kg prei, in ringen - 150 g geraspte jonge kaas - 250

background Layer 1 background Layer 1

Broccoliquiche met mosselen

- 1 kg mosselen - 1 tl kerriepoeder - 125 ml witte wijn - 1 bosje bladselderij - 4 eieren, losge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Turkse borek

- 1 ei - 1 ui - scheut melk - 1 rode peper - verse peterselie - snufje zout/peper - 250 gram r

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige taart met geitenkaas, rode ui en aubergine

- zout - peper - 4 eieren - olijfolie - 1 aubergine - verse basilicum - 150 ml volle melk -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Crostata met tomaten

Voor het deeg: - 125 g bloem - ½ tl zeezout - 75 g maïsmeel - 4-6 el ijskoud water - 35 g Pa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rodekooltaart met walnoten, appel en cognacroom

Voor het deeg: - ¼ tl zout - 185 g bloem - 2 el zure room - 120 g ijskoude boter, in blokjes -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tortilla van zoet aardappel met paprikasaus

- 6 eieren - 2 el olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 tl rode wijnazijn - 1 bosje lente-uitjes -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Frittata uit de oven

- 2 eieren - halve ui - 1 paprika - halve prei - 100 ml melk - halve courgette - 1 tl paprikap

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Plaattaart met broccoli en tonijn

- 1 bosui - 1 paprika - 2 tl tijm - zout/peper - 100 gr tonijn - 2 tl creme fraiche - snufje c

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lasagne cupcakes

- Olijfolie - zout en peper - 90 gram ricotta - 150 gram gehakt - 240 ml tomatensaus - Basilicu

Courgette koekjes

- zout - kerrie - 2 eieren - 1 sjalotje - 1 courgette - 1/2 kopje melk - olie om te bakken -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Franse tomatentaart

Deeg: - snuf zout - 210 gram tarwebloem - 1 groot ei, los geklopt - 2 � 3 eetlepels ijskoud wa

Franse kaasquiche

- 2 eieren - 200 g bloem - 100 g rozijnen - 150 g roombrie - 150 g port salut - 250 g camembert

background Layer 1 background Layer 1

Kip in de hoed

400 g kipfilet zout en peper 2 eetlepels melk 1 teentje knoflook 1 1/2 zakje kerriesaus 6 gembe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1