Spaghettitaart
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 Voorbereiding:
Snipper de ui.

Snij 350 g vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.

Laat de kant-en-klare deegbodem voor pizza 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 220°C.

2
Stoof de pompoenblokjes samen met de ui en 3 salieblaadjes in 40 g boter.

3
Blus met 1/2 liter melk. Laat 25 tot 30 minuten zachtjes garen, tot de melk verdampt is en de pompoen zacht.

4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, laat uitlekken op keukenpapier.

5
Verwijder de salieblaadjes uit het pompoenmengsel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn.

6
Leg het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm (20-22 cm diameter) en laat het wat over de rand hangen.

7
Vermeng de pasta met de pompoen en het spek, vul er de taart mee. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte parmezaan.

8
Vouw het overhangende deeg naar binnen en zet de taart 25 minuten in de oven. Lekker met tomatensalade.



Beoordeel het recept:

 (25 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: