Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim kokend water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwarm de zuurkool en de knakworstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de bieslook. Bak de bacon knapperig in een koekenpan.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan, wacht tot de grote belletjes verdwenen zijn en bak dan de appelblokjes goudbruin.
Maak de jus volgens de aanwijzing op de verpakking klaar. Stamp de aardappels met de Finesse tot een puree en meng de zuurkool en bieslook erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Zet een gesloten springvormrand ondersteboven op een serveerschaal. Schep de zuurkool erin, net niet helemaal tot de rand. Plaats de worstjes rondom tegen de rand en vul de springvorm verder met zuurkoolstamppot. Strijk de bovenkant glad. Verdeel de gebakken appelblokjes erover en steek de gebakken baconplakjes erin.
Verwijder de springvormrand voorzichtig en serveer de zuurkooltaart direct. Geef de jus er apart bij.
Beoordeel het recept:
Bron: Unox
Door: ReceptenVandaag