Hartige eirol uit de oven
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Splits de eieren in eidooiers en eiwitten.
2. Klop de eiwitten stijf in een beslagkom. Smelt de boter in een steelpan en laat dit niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer tot één geheel.
3. Giet de melk, scheutje voor scheutje, al roerende in de pan.
4. Roer de eidooiers en 100 g kaas door de saus. Zet de heteluchtoven op 150 °C en gas/elektra 175 °C.
5. Spatel de eiwitten luchtig door de saus. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en strijk dit glad.
6. Bak de eirol 15 minuten middenin de oven.
7. Verwarm de olie in een pan en roerbak hierin de ui met de champignons en de paprika.
8. Neem de eirol uit de oven, bedek met een schone doek en keer het geheel voorzichtig.
9. Verdeel snel de vulling over het eigebak en rol direct op met behulp van de theedoek.
10. Leg de eirol in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Laat dit in de oven smelten.

TIP! Lekker met een gemengde salade en gebakken aardappelen.



Beoordeel het recept:

 (13 stemmen)



Bron: Ei love you

Door: