Zwiebelkuchen
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. De gist in de lauwe melk brokkelen en verroeren met een beetje suiker en meel. De deegmassa ca. 10 minuten afgedekt op een warme plek laten rijzen.

2. De deegmassa, de rest van het meel, zout, margarine en het ei in een mengkom doen en goed kneden, totdat het deeg loslaat.

3. Het deeg ca. 20 minuten op een warme plek laten rijzen.

4. Oven voorverwarmen op 220°C. De uien snijden en in ringen snijden. Uien met de spekblokjes licht aanbakken. Op smaak brengen met peper, komijn en nootmuskaat.

5. Een (rond) bakblik dun met margarine invetten. Het deeg uitrollen en op het bakblik leggen. Maak een kleine rand. Het uien-spekmengsel op het deeg verdelen.

6. De eieren met de zure room vermengen en op het uien-spekmengsel gieten.

7. De Zwiebelkuchen in de oven in ca. 40 minuten goudbruin bakken.

TIP!
Lekker met een Duits wijntje. Bijvoorbeeld Federweißer of een Riesling



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Duitseland reisgids

Door: