Quiche met zalm
(2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 40 - Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180ºC.
2. Knip een cirkel bakpapier ter grootte van de bodem van de springvorm, bestrijk met boter en leg in de vorm.
3. Beleg de vorm met de bladerdeegplakjes. Laat ze iets overlappen en druk de randen aan met een vork.
4. Leg er een groot vel bakpapier in en vul de vorm met een grote zak gedroogde bonen. 5. Bak 11-12 min, verwijder dan het papier met de bonen en bak nog eens 6-7 min.
6. Smelt intussen de boter in een koekenpan.
7. Fruit de bleekselderij en de ui aan, draai het vuur zachter en laat 15 min zachtjes smoren.
8. Doe over in een grote kom en schep de dille, cayennepeper, zalm en de meeste kaas erdoor. Bewaar een beetje kaas voor op de bovenkant. Breng op smaak met zout.
9. Vul de bladerdeegvorm met het mengsel.
10. Kluts de eieren met de room.
11. Giet over de vulling en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.
12. Bak in de oven in 30 min goudbruin en gaar.

TIP!
Serveer met een groene sla.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Elle.nl

Door: