Taartje roquefort
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop 4 velletjes bladerdeeg (laat voldoende ruimte tussen de velletjes).
3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
4. Bestrijk de randen met water.
5. Snijd van de overige velletjes bladerdeeg het middelste deel weg zodat je een randje overhoudt van ongeveer 1 cm.
6. Schik deze randjes op de blaadjes bladerdeeg en druk vast met de vingertoppen.
7. Bestrijk royaal de randjes met vloeibare boter.
8. Verhit de olijfolie in een pan/wok en bak de uiringen glazig.
9. Zet de gebakken uiringen even opzij.
10. Doe een beetje vloeibare boter in de pan/wok en roerbak de champignons tot ze hun sap afgeven.
11. Giet de gebakken champignons in een zeef en laat goed uitlekken.
12. Verdeel de ui, champignons, stukjes zongedroogde tomaat en roquefort over de velletjes bladerdeeg.
13. Besprenkel de taartjes met olie van de zongedroogde tomaten.
14. Bak de taartjes 30 à 35 minuten in de oven.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: Libelle lekker

Door: