Volkoren groentetaart
(2.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Meng in een kom het volkorenbloem met een snuf (zee)zout. Voeg de koude boter in blokjes toe en klop alvast één ei.
2. Kneed de boter voorzichtig door het meel met je vingertoppen tot het voelt en eruit ziet als grof broodkruim.
3. Voeg het geklopte ei en 1-2 eetlepels koud water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
4. Wikkel het deeg vervolgens in plastic folie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
5. Was ondertussen de groente, schil de winterpeen & wortelpeterselie en snij alles in kleine stukjes of rasp het grof. Pel de teentjes knoflook.
6. Verhit wat olijfolie in een grote pan en pers hierboven de knoflook uit. Bak even.
7. Voeg alle groente toe en bak het geheel onder 5-6 minuten op hoog vuur. Goed blijven roeren en op smaak brengen met peper, zout & Italiaanse kruiden. Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
8. Meng vervolgens drie eieren, de magere kwark en ongeveer 30 gram van de geraspte kaas in een kom. Breng op smaak met wat peper, zout & Italiaanse kruiden.
9. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in met een beetje olijfolie en bestrooi de vorm dun met paneermeel.
10. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap groter dan de quichevorm.
11. Leg het deeg voorzichtig in de vorm, bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg en prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
12. Verdeel nu het groente-mengsel over de bodem en giet het ei-mengsel er overheen. Prik eventueel nog wat met een vork in de taart zodat het ei-mengsel goed door de groente loopt. Strooi daarna de rest van de geraspte kaas over de taart.
13. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin & gaar.



Beoordeel het recept:

 (17 stemmen)



Bron: Mi Cook

Door: