Aziatische strudel
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 21Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor vulling:

Bereidingswijze

1. Laat de boter in pan op de kookplaat op laag vermogen smelten en vervolgens afkoelen.
2. Kneed 25 gram van de afgekoelde, vloeibare boter met bloem, zout, ei en water tot een glanzend deeg.
3. Bol het deeg op en bestrijk het met de gesmolten boter.
4. Wikkel het deeg in vetvrij papier en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
5. Schil ondertussen de gember en rasp hem fijn.
6. Bak het gehakt met de gember, het Chinees 5-kruidenpoeder, 3 eetlepels sojasaus en cayennepeper in een droge pan aan. Neem het gehakt uit de pan.
7. Schil de wortelen en maak de lente-ui en Chinese kool schoon.
8. Snijd de lente-ui in fijne ringen en de wortelen en kool in fijne reepjes (julienne).
9. Verhit wat olie in een pan en bak de gesneden groente zacht aan.
10. Was de taugé, laat het uitlekken en verhit het kort mee.
11. Breng op smaak met sojasaus, limoensap en eventueel zout.
12. Voeg het gehakt toe en proef of het goed op smaak is. Laat het gehaktmengsel afkoelen.
13. Kneed het deeg door en rol het uit op een grote, met bloem bestoven keukendoek tot een rechthoek van ± 55 x 35 cm.
14. Maak het deeg dunner door er met de rug van de handen onder te gaan en het zo vanuit het midden op te rekken.
15. Het deeg moet zo dun worden dat de keukendoek er doorheen schijnt.
16. Snijd het deeg in 6 gelijke rechthoeken.
17. Verdeel de vulling over de deeglapjes.
18. Sla de korte zijden van het deeg iets over de vulling en rol de strudel vanaf de lange kant op.
19. Leg de strudels met de naad naar beneden op de bakplaat.
20. Bestrijk ze met wat olie en bak ze in de combi-stoomoven.
21. Bestrijk ze tijdens het bakken nog 2-3 keer met olie of met het bakvocht van de bakplaat.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door: