Frittata met zoete aardappel & spinazie
(3.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 °C/gasovenstand 5.
2. Schrob de zoete aardappelen schoon, wrijf ze in met olie en een snufje peper en zout en leg ze op een bakplaat.
3. Rooster ze ongeveer 50 minuten, of tot ze zacht en gaar zijn en laat ze afkoelen tot ze handelbaar zijn.
4. Zet een ovenbestendige koekenpan van 28 cm met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in.
5. Doe er de spinazie met een snufje peper en zout en een flinke rasp nootmuskaat bij, roer regelmatig en laat de blaadjes slinken tot al het vocht verdampt is.
6. Breek intussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de feta en de geraspte kaas bij.
7. Haal de pan van het vuur – het deel dat nu komt moet je vrij vlug proberen te doen.
8. Giet het eimengsel in de pan en roer goed.
9. Voeg de zoete aardappel in brokjes toe (als je wilt kun je de schillen weggooien, maar ik vind de nootachtige smaak juist lekker) en voeg de rest van de feta en de kaas toe.
10. Zet de pan 13 tot 15 minuten in de oven of tot de frittata luchtig en goudbruin is.
11. Serveer hem in de pan of schuif hem op een plank. Heerlijk met een eenvoudige groene salade met citroendressing.



Beoordeel het recept:

 (14 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer