Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei
Ster Ster Ster (2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
2. Knijp het vocht uit de spinazie.
3. Snijd de plakken ham in stukjes.
4. Klop 2 eieren los.
5. Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar.
6. Smeer de binnenkant van 8 soufflebakjes (Ø 8 cm) in met boter.
7. Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12×12 cm.
8. Verwarm de oven voor op 220°C.
9. Kook de overige 2 eieren in circa 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
10. Leg in elk soufflebakje een lapje bladerdeeg.
11. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat.
12. Vul het deeg met het spinaziemengsel.
13. Zet de bakjes circa 20 minuten in de oven.
14. Schep voorzichtig de spinazie- nestjes uit de bakjes.
15. Garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Paas recepten

Door: ReceptenVandaag