Bereidings tijd: 40 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– 4 eieren
– 50 gram bloem
– 1 bakje tuinkers
– versgemalen peper
– 225 milliliter melk
– een flinke snuf zout
– 3 eetlepels creme fraîche
– een plak feta of witte kaas
– zo’n 400 gram cherrytomaatjes
– gesmolten of zachte boter om je bakvorm mee in te vetten
bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet een lage bakvorm of bakblik in met boter.
3. Verdeel de cherrytomaatjes over de bodem, knip vervolgens alle tuinkers af en verdeel ook deze over de schaal.
4. Verkruimel tenslotte de feta over je schaal.
5. Doe de bloem in een andere kom en voeg de melk al roerend toe.
6. Voeg nu een voor een de eitjes toe en mix goed door met je garde.
7. Voeg de creme fraîche, peper en zout toe en roer door tot een glad beslag.
8. Giet het beslag over de tomaatjes en zet je schaal in de oven (liefst op een rooster).
9. Bak zo’n 35 minuten, totdat de buitenkant mooi goudbruin is en de binnenkant niet meer vloeibaar.