pastei met spinazie, champignons en ricotta
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang :

Ingrediënten

    * Voor het deeg:
  • * Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Roer de gist en tomatenpuree door de melk. Meng de bloem, kaas en zout door elkaar en wrijf de blokjes boter erdoor tot deze is opgenomen. Roer er dan de melk, gist en tomatenpuree door tot het een geheel vormt. Kneed het deeg dan zo’n tien minuten goed tot het soepel aanvoelt. Zet het afgedekt op een warme plek zodat het deeg kan rijzen.
2. Ga ondertussen verder met de vulling. Blancheer de spinazie ongeveer 1 minuutje in kokend water. Tenzij je een hele grote pan hebt kun je dit het beste in gedeeltes doen. Laat het heel goed uitlekken en probeer er zoveel mogelijk vocht uit te knijpen. Snijd het dan fijn en zet het apart.
3. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de champignons, knoflook, chilipoeder en oregano tot ze gekleurd en droog zijn. Schep ze op een bord en laat ze afkoelen. Roer de ricotta, ei en zout door elkaar, voeg dan de spinazie en champignons toe.
4. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot cirkels van ongeveer 20 cm diameter. Verdeel de vulling over de cirkels en vouw ze dubbel. Druk de randen goed opelkaar. Het beste kun je ze een beetje oprollen en aandrukken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze nog 30 minuten staan.
5. Verwarm de oven voor op 200 ° c (180 ° c voor een heteluchtoven). Besmeer de pasteien met een beetje melk en snijd de bovenkant 2 keer diagonaal in. Bak ze voor ongeveer 35 minuten.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Ik bak er iets van

Door: ReceptenVandaag