Zalm-preitaart met ananas
(2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Extra: ingevette quiche

Bereidingswijze

1. Snijd de kroon en een plak van de onderzijde van de ananas.
2. Zet de ananas rechtop en schil de vrucht.
3. Snijd de ananas in kwarten en snijd ook de harde kern weg. Snijd de ananas in plakjes.
4. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
5. Bekleed de quichevorm met de deegplakjes.
6. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de prei in 8 min. zacht en gaar.
7. Verdeel de prei met de helft van de ananas en de zalm over de deegbodem.
8. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het ei-roommengsel over de prei.
9. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.



Beoordeel het recept:

 (11 stemmen)



Bron: Vriendin

Door: