Hartige taart met geitenkaas, rode ui en aubergine
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd de rode uien in (halve) ringen. Verwarm 'n beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig op laag vuur. Voeg 2 eetlepels bruine basterdsuiker toe en laat de ui even karameliseren. Na 2 minuten kun je de 2 eetlepels balsamicoazijn erbij doen. Laat dit nog 5 minuten karameliseren en roer af en toe even door.
2. Snijd de aubergine in dunne, ronde plakjes. Bestrijk de aubergine met olijfolie (gebruik hiervoor eventueel een beetje van de olie van de semi-zongedroogde tomaatjes). Grill de plakjes aubergine even kort in een grillpan.
3. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Laat de deegplakjes 5 à 10 minuten ontdooien.
4. Klop ondertussen de melk en room luchtig met een garde. Klop de eieren los en meng deze door het melkmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
5. Vet een springvorm van 22-25 cm Ø in en bekleed deze met de ontdooide deegplakjes. Verdeel nu de gekarameliseerde rode ui over de deegbodem. Leg hierover de plakjes gegrilde aubergine. Brokkel vervolgens de geitenkaas over de aubergine.
6. Snijd de (helft van 1 potje) semi-zongedroogde tomaatjes in reepjes (laat ze eerst even uitlekken op keukenpapier) en verdeel over de hartige taart. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Was en halveer vervolgens een aantal cherrytomaatjes en leg deze, met de gesneden kant naar boven, in een cirkel op de geraspte kaas. Leg in het midden van de hartige taart wat verse basilicumblaadjes. Schenk nu het melkmengsel over de taartvulling en garneer de hartige taart met de pijnboompitjes.
7. Bak de hartige taart in 35-45 minuten gaar en goudbruin.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: In Kell's kitchen

Door: ReceptenVandaag