1. Voor het deeg: meng de bloem, het zout, de boter en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. (Je kunt dit ook met de hand doen, verkruimel de boter tot fijne korrels met je vingers). Voeg de zure room en de eidooiers toe en meng snel tot een soepel deeg. Kneed niet te lang. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
2. Voor de vulling: verwarm de balsamico en de bruine suiker in een pan en laat oplossen. Doe de rodekool erbij en laat 15 minuten met de deksel op de pan zacht stoven. Schep af en toe om , het vocht wordt dik en stroperig. Pas op dat het niet verbrandt, dus zet je vuur niet te hoog. Haal na 15 minuten de deksel van de pan en zet het vuur iets hoger, zodat het vocht verdampt, roer goed.
3. Verwarm de oven voor op 200' C boven- en onderwarmte en vet een springvorm van 24 cm in.
4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde vorm van 34 cm doorsnede. Leg het deeg in de vorm, ook tegen de randen. De wand mag royaal hoog zijn.
5. Beleg de bodem met de plakjes appel en verdeel de uitgelekte rode kool erover.
6. Roer in een kom de Parmezaanse kaas, zure room, geitenkaas, knoflook, walnoten, zout en peper naar smaak goed door elkaar en verdeel dit over de rodekool. Vouw het teveel aan deeg over het mengsel en bestrijk de bovenkant van het deeg met de losgeklopte eidooier. Bak de taart 25 - 30 minuten in het midden van de oven.
7. Breng de room met de cognac en wat zout en peper op smaak en serveer bij de taart. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart even iets afkoelen voor je hem serveert.
Beoordeel het recept:
Bron: Caroline Brouwer
Door: ReceptenVandaag