Tortilla van zoet aardappel met paprikasaus
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van een ½ cm dik. Verwarm de olijfolie in een ovenvaste koekenpan met anti-aanbaklaag met een doorsnede van 25 cm. Voeg de aardappelschijfjes toe, breng op smaak met zout en peper en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten onder af en toe omscheppen, zachtjes gaar worden. Verwarm de grill voor.
2. Doe intussen de geroosterde paprika's in een blender, voeg de azijn, de extra vierge olijfolie en de specerijen toe en pers de knoflook erboven uit. Voeg peper en zout toe en draai tot een gladde saus.
3. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en strooi over de aardappelschijfjes. Gebruik je het pepertje strooi die er dan ook over. Klop de eieren los en schenk in de pan over de aardappelschijfjes. Laat de tortilla ca. 8 minuten garen op een medium warmtebron tot de eieren bijna gestold zijn. Neem de pan van het vuur en zet 2 minuten onder de grill.
4. Haal de tortilla uit de pan en snijd in punten. Serveer de tortilla met de parikasaus en een salade.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: