Hartige taart met garnalen
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Springvorm 22 cm of bakvorm van 18x18 cm

    Oventemperatuur
    Heteluchtoven:180graden C
    Elektrische oven: 200graden C

Bereidingswijze

1 Kneed de bakmix met 50 g boter en 1/2 dl handwarm water, met een mixer met deeghaken, in 2 minuten tot een soepel deeg dat van de kom loslaat. Laat het deeg 15 minuten afgedekt rusten. Verwarm de oven voor.

2 Bekleed de bodem en de helft van de rand van de ingevette springvorm met een dun laagje deeg.

3 Pel de sjalotjes en snipper ze. Halveer de Spaanse pepers en de paprika. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

4 Verdeel de gesnipperde ui, de Spaanse peper, de paprika en de garnalen over de deegbodem. Strooi bij gebruik van de Mexicaanse mix het kruidenmengsel over de vulling.

5 Klop voor de saus de melk en de eieren schuimig. Voeg de sauspoeder, de geraspte kaas, het geperste teentje knoflook en de peterselie toe.

6 Giet de saus over de reeds gevulde bodem.

7 Zet de taart iets onder het midden van de oven en bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

8 Gebruik de ongepelde garnalen en takjes peterselie als garnering bij het serveren.

Tips
Voeg 10 gehakte olijven aan de vulling toe. Vervang peterselie door koreander.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Koopmans

Door:

Reacties

  • Marcelschoeber
    (18-05-2012)

    heerlijk recept.
    ik heb wel de ongepelde garnalen vervangen door kastanje champignons.
    een echte aanraden.
    ook het bezoek vond het erg lekker.