1 Kneed de bakmix met 50 g boter en 1/2 dl handwarm water, met een mixer met deeghaken, in 2 minuten tot een soepel deeg dat van de kom loslaat. Laat het deeg 15 minuten afgedekt rusten. Verwarm de oven voor.
2 Bekleed de bodem en de helft van de rand van de ingevette springvorm met een dun laagje deeg.
3 Pel de sjalotjes en snipper ze. Halveer de Spaanse pepers en de paprika. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
4 Verdeel de gesnipperde ui, de Spaanse peper, de paprika en de garnalen over de deegbodem. Strooi bij gebruik van de Mexicaanse mix het kruidenmengsel over de vulling.
5 Klop voor de saus de melk en de eieren schuimig. Voeg de sauspoeder, de geraspte kaas, het geperste teentje knoflook en de peterselie toe.
6 Giet de saus over de reeds gevulde bodem.
7 Zet de taart iets onder het midden van de oven en bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
8 Gebruik de ongepelde garnalen en takjes peterselie als garnering bij het serveren.
Tips
Voeg 10 gehakte olijven aan de vulling toe. Vervang peterselie door koreander.
Beoordeel het recept:
Bron: Koopmans
Door: ReceptenVandaag
Reacties
Marcelschoeber
(18-05-2012)heerlijk recept.
ik heb wel de ongepelde garnalen vervangen door kastanje champignons.
een echte aanraden.
ook het bezoek vond het erg lekker.