Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes
Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HartigHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Springvorm of ovenschaal van 24 cm doorsnede

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 200graden C
    Heteluchtoven: 180graden C
    Gasoven: stand 4-5

Bereidingswijze

1 Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.

2 Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3 Bak de spekreepjes in eigen vet uit in een koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

4 Voeg aan het spekvet eventueel nog 1 eetlepel olijfolie toe en roerbak de lente-uitjes 1 minuut.

5 Voeg de paddestoelen toe, roerbak enkele minuten tot het meeste vocht verdampt is en voeg de tijmblaadjes en de spekreepjes toe.

6 Verdeel het paddestoelenmengsel over de hartigetaartbodem en strooi er 100 g van de kaas over.

7 Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang (een gedeelte van) de melk door room.

8 Giet de saus over de vulling en strooi de rest van de kaas erover.

9 Bak de hartige taart goudbruin en gaar.



Beoordeel het recept:

 (22 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: ReceptenVandaag