Recepten

Krieltjes in kruidenroomsaus met courgette omelet

- 6 eieren - 1 courgette - 1 ui, gesnipperd - 50 g boter of margarine - 2 x 400 gr krieltjes, po

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Fruitpannenkoekjes

- 2 smulpannenkoeken, meergranen (pak 8 stuks) - 2 eetlepels halvajam, aardbei - 1 kiwi, geschild

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Boerenomelet met spek 'scrambled'

- boter - 3 eieren - 3 eetlepels melk - 125 g spekreepjes - 1 ui, gesnipperd - 1 pak Honig mix

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Jachtschotel

- 2 eetlepels bloem - 2 eetlepels olie - 50 g spekblokjes - 2 uien, gesnipperd - 4 kruidnagels

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel

- 1 ei - 50 g suiker - 40 g rozijnen - 2 eetlepels kaneel - 25 g amandelschaafjes - 150 g zacht

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zuurkoolstamppot met varkenshaas

- 1 dl melk - 75 g boter of margarine - 1 kilo aardappels (kruimig) - 2 schaaltjes varkenshaas (a

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige zuurkoolschotel met tofu

- 3 el olie - 2 uien, gesnipperd - 1 blikje tomatenpuree (70 g) - 1 zak zuurkool naturel (500 g)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zuurkoolschotel van Eugenie

- 50 g bloem - 75 g boter - 1/2 liter melk - 2 x 375 g zuurkool vers - 1 eetlepel grove mosterd

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zuurkoolschotel met gehakt en appel

- 1/2 duopak magere spekreepjes (a 250 g) - 300 g half-om-halfgehakt - 1 theelepel gedroogde tijm

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zuurkool-appelstamp met rookworst

- 1 eetlepel mosterd - 2 appels, met rode schil - 50 g rozijnen (zak 500 g) - 1 magere rookworst

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rijstpannenkoekjes

- 150 g basmatirijst - 1 liter halfvolle melk - 3 eieren - 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keuken

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Asperges met ei, ham en Hollandaisesaus

- zout - 8 x scharreleieren - 1 kg witte asperges - 150 g gegrilde beenham - 1 zak(je) Knorr Hol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Asperges met zalm en schuimige sabayon

- zout - 500 g Zalmfilet - 2 kg asperges wit - (versgemalen) peper - 2 el Olijfolie traditioneel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Preistamppot met port salut

- zout - (versgemalen) peper - 750 g panklare prei - 200 g Port Salut le petit rond - 1 kg pankl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Andijviestamppot met knapperige chorizo

- zout - (versgemalen) peper - 1 x Chorizoworst à 275 g - 1 el Olijfolie traditioneel - 1 zak(j

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Koolraap-wortelstamppot

- zout - 50 g boter - 2 x winterwortel - 1 stuk(s) koolraap - 1 x fijne slagersrookworst - 1 kg

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Roerbakstamppot met spekjes

- (versgemalen) peper, zout - 1 el Olijfolie Traditioneel - 1 stuk(s) doupak Magere spekreepjes à

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Preistamppotje met salami

- zout - 2-3 el pesto rosso - 1 zak(ken) panklare prei - 2,5 el olijfolie traditioneel - 200 g S

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Shoarma-andijviestamppotje

- zout - 350 g shoarmareepjes - 3 el olijfolie traditioneel - 2 zak(ken) panklare andijvie à 40

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sperziebonenstamppot met ananas

- 1 dl melk - 350 g sperziebonen - 250 g ananas uit blik - 1 kg kruimige aardappels - 1 Unox Gel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Preistamppot met pesto

- 1 dl melk - 400 g prei - 3 el vloeibare margarine - 100 g Pesto alla Genovese - 1.5 kg kruimig

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Snijbonenstamppot met Italiaanse kruiden

- 1 dl melk - 450 g snijbonen - 150 g geraspte kaas - 1.5 kg kruimige aardappels - 1 Unox Runder

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hete bliksem

- 2 uien - 1 dl melk - nootmuskaat - 1 kg zoete appels - 2 el vloeibare margarine - 1.5 kg krui

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinaziestamppot met paprika

- 3 dl melk - 1 rookworst - 1 rode paprika - 1 bos bosuitjes - 3 el vloeibare margarine - 1 kil

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Boerenkoolstamppot met satesaus

- 1 ui - 1 dl melk - 200 g satésaus - 1 el vloeibare margarine - 1 kg kruimige aardappels - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zuurkoolstamppot met appel

- 2 appels - 1 dl melk - 500 g zuurkool - 100 g bacon, in plakjes - 1 kg kruimige aardappels -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bietenstamppot

- 2 uien - 1 dl melk - 1 dl azijn - 2 el suiker - 1 laurierblad - 1 kg gekookte rode bieten -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hete bliksem met peer en rozijnen

- 1 ui - 1 dl melk - nootmuskaat - 75 g rozijnen - 1 kg handperen - 1 el vloeibare margarine -

background Layer 1 background Layer 1

Spitskoolstamppot met ketjap manis

- 150 g ui - 1 dl melk - 400 g spitskool - 50 g ketjap manis - 30 g fijne mosterd - 3 el vloeib

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinaziestamppot met paprika en roomkaas

- 1 ui - 1 rode paprika - 125 g magere spekblokjes - 1 pakje roomkaas met peper - 1.5 kg kruimig

Andijviestamppot met perzik en shoarma

- 1 dl melk - 200 g perziken - 200 g shoarmavlees - 300 g gesneden andijvie - 2 el vloeibare mar

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Andijviestamppot met paprika en lente-ui

- 1 dl melk - 1 lente-uitje - 1 rode paprika - 1 struik andijvie - 200 g rundergehakt - 1 blokj

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hutspot met spek en piccalilly

- 500 g ui - 1 dl melk - 1 kg wortel - 100 g picalilly - 125 g magere spekblokjes - 1.5 kg krui

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hutspot

- 500 g ui - 1 kg wortel - 2 blokjes runderbouillon - 1.5 kg kruimige aardappels - 1 Unox Magere

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bloemkool-preistamppot met mascarpone

- 2 preien - 1 dl melk - 1 bloemkool - 100 g mascarpone - 50 g geraspte kaas - 1 kg kruimige aa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Andijviestamppot met smac, geitenkaas en honing-tijmjus

- peper en zout - 2 takjes tijm - 3 lente-uitjes - 1 blikje Unox Smac - 1.5 deciliter warme melk

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Boerenzuurkool

- tijm - zout - peper - boter - zilveruitjes - aardappelpuree - 1 glas rode wijn - 1 eetlepel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pittige tomaten-omelet

- Ham - Eieren - Ringen bosui - Geraspte kaas - Zeezout - Cherrytomaatjes - Zwarte peper - Ea

background Layer 1 background Layer 1

Aardbeien- mascarponepannenkoek

- aardbeien - 400 ml melk - 2 el honing - poedersuiker - 125 g mascarpone - 1 Koopmans Schudfle

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Poffertjes met mortadella en basilicum

- 1 ei - 100 g mortadella - 4 dl (400 ml) melk - 2 el zonnebloemolie - 0.5 pak Koopmans Poffertj

Pannenkoektaart

- 2½ el roerbakolie - (versgemalen) peper, zout - 750 g Hollandse roerbakgroenten - 250 g gerasp

Zelfgemaakte kroketten

- 2 laurierblaadjes - 100 gram roomboter - 300 g runderpoelet - 120 gram patentbloem - 1 ui (kle

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pannenkoekjes met spinazie

- 2 eieren - 3 el olie - 300 ml melk - 1 kleine ui - 150 g tarwemeel - 200 g Philadelphia Natur

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Stroopwafels

- zout - kaneel - 3 eieren - 3 el melk - 450g boter - 600g bloem - 300g rietsuiker Ingredie

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Artisjokkenomelet

- 8 eieren - 3 dl melk - 1 kleine ui - 1 snufje zout - 1 nufje peper - 1 scheutje olijfolie -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kippenboutjes met rozemarijn en champignonsaus

- 4 kippenbouten - 2 tl rozemarijnnaalden - 2 el Blue Band vloeibaar - 1 kg aardappelen met schil

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bossche bollen

- zout - 1 ei - 40 gram bloem - 30 gram boter - 3 eetlepels suiker - 200 mililiter slagroom -

Preistamppot met kaas

- zout - peper - 2 dl melk - 500 gram prei - 25 gram boter - tortillachips - 3 sinaasappel -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Stamppot van prei en makreel

- 2 preien - 25 g boter - 150 ml halfvolle melk - 1 zak rucola (sla, 75 g) - 1 kg aardappelen, g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Stamppot zuurkool met ananas en dadels

- zout - 2 dl melk - 1 banaan - 10 dadels - paprikapoeder - 200 gr hamblokjes - 1 blikje anana

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lentestamppotje

- 50 gram boter - 75 gram veldsla - 150 ml warme melk - 1 gesnipperde ui(en) - 1 theelepel gedr

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Andijviestamppot met walnoten

- 200 ml melk - 55 gram walnoten - 2 fijngesneden ui(en) - 1 rookworst, 350 gram - 400 gram ges

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Twee-bonenstamppot

- 2 eetlepels grove mosterd - 250 gram snijbonen, gesneden - 250 gram gebroken sperciebonen, 1 za

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hutspot met pittige hachee

- 400 ml kokosmelk - 250 ml warm water - 2 laurierblaadje(s) - 500 gram winterwortel - 3 eetlepe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Stamppot met prei-roomkaas en kip

- 3 el olijfolie - 2 uien, in halve ringen - 2 preien, gewassen en in ringen - 1.2 kg iets kruim

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinazie stamppot

- 4 eieren - 4 el olijfolie - 2 tl kerriepoeder - 1 rode ui, in halve ringen - 2 zakken spinazie

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sinaasappelcakejes voor Koninginnedag

- 2 eieren - mespunt zout - 60 ml yoghurt - 300 gram bloem - 2 sinaasappels - 1 eetlepel maanza

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Stevige geitenkaaspannenkoek

1 ei 100 g bloem 2 eetlepels boter 200 ml volle melk 250 g cherrytomaten 1 dunne prei, in ringe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pasteitjes met eierragout

- 1 ui - 6 eieren (middel groot) - 1 zakje kerriesaus (38 g) - 1 eetlepel boter of margarine - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Coupe Hollandia

- 1 sinaasappel - 125 ml slagroom - 125 gram frambozen - 150 gram bosbessen - 2 eetlepels suiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Luchtige kwarkpannenkoekjes

- 2 eieren - poedersuiker - 6 eetlepels rozijnen - een halve theelepel zout - 75 gram zelfrijzen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aspergeterrine in een mantel van gerookte zalm

1-1,5 kg. asperges 1 struik paksoi (alleen het groene blad gebruiken) 200 gr. gerookte zalm 6-8

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Broodje knakworst

curry mayonaise 1 zak witte zachte bolletjes 1 blik knakworsten (10 stuks)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1