Hete bliksem
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HollandsHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien en in een eetlepel margarine. Schep de ui uit de pan, voeg nog een eetlepel margarine toe en bak hierin de appelplakjes rondom bruin.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Maak de puree op smaak af met peper, zout en nootmuskaat.

Schep in een ingevette ovenschaal achtereenvolgens: de helft van de puree, de gefruite ui, de appel, wat peper en zout en tot slot de rest van de puree. Plaats de hete bliksem afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven.

Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de hete bliksem op diepe, warme borden, met de in plakjes gesneden rookworst erop.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Unox

Door: