Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de gewassen prei in ringen. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met de bloemkool, prei en wat zout in ca. 20 min. gaar.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Giet de aardappels en groenten af en stamp ze fijn met de melk, de mascarpone en eventueel peper en zout. Schep de stamppot in een ingevette ovenschaal. Leg er dunne plakjes rookworst op, strooi de geraspte kaas erover en plaats de schaal 15 min. in de oven.
Haal de schaal uit de oven en verdeel de stamppot over de borden.
Beoordeel het recept:
Bron: Unox
Door: ReceptenVandaag
Reacties
Jordy1982
(03-06-2012)Heb het gerecht net zelf ook gemaakt voor mijn vrouw en de eerste reactie was: jij mag vaker koken.
wel machtig door de worst maar kan iedereen dit aanraden om dit gerecht ook een keer klaar te maken.
zeker omdat het erg makkelijk te maken is.