Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Maak het blik met Smac open, en snijd de smac in kleine blokjes.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de smac blokjes krokant. Was de andijvie en lente-ui en snijd ze fijn.
Haal de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de helft van de vloeibare margarine, laat het bruin worden en voeg dan voorzichtig 2,5 dl koud water, de jusmix en de tijmblaadjes toe. Laat dit al roerend een minuutje zachtjes doorkoken.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en de rest van de vloeibare margarine. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de andijvie, lente-ui en de helft van de smac blokjes door de puree.
Roer nu pas de honing door de jus. Schep de stampot op een grote schaal. Verbrokkel de geitenkaas erboven en strooi hier de rest van de smac blokjes overheen. Serveer direct! Geef de jus er apart bij.
Beoordeel het recept:
Bron: Unox
Door: ReceptenVandaag