Snijd het vlees in stukken en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees en de gesnipperde ui in wat boter. Strooi het paprikapoeder erop en fruit dit even mee/ Voeg de bloem toe, roer goed en bak het mengsel tot de bloem goudkleurig is. Voeg de tijm, het laurierblaadje, de zilveruitjes en de rode wijn toe. Roer even en voeg eventueel wat water toe. Stoof het vlees op zacht vuur gaar.
Kook intussen de zuurkool in 25 minuten gaaren maak de aardappelpuree.
Vet een diepe ovenvaste schaal in met boter en vul de bodem met puree. Leg daarop een laag zuurkool en het vlees in de saus. Leg daarop weer een laag zuurkool en eindig met de puree. Maak een 'hekwerk' van kruiselings over elkaar liggende repen. Doe wat klontjes boter over de puree.
Zet in de oven totdat de puree goudbruin is.
Beoordeel het recept:
Door: ReceptenVandaag