Zelfgemaakte kroketten
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HollandsHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet het poelet op met koud water, peper, zout en de prei, wortel, ui en laurier. Laat het poelet in 2 tot 3 uur gaar worden op een zeer laag vuurtje. Schep tussendoor het schuim wat naar boven komt af. Maak het vlees klein en zeef de bouillon.

Smelt de boter en voeg hier de bloem aan toe. Verwarm het geheel een paar minuten op laaag vuur.

Voeg dan beetje voor beetje in totaal 8 deciliter van de bouillon toe zodat er een dikke, gladde ragout ontstaat. Deze moet even koken.

Voeg het vlees toe en breng de ragout (die nu officieel salpicon heet) op smaak met zout en peper. Zet deze zeker drie uur goed koud weg.

Klop de eieren los en breng ze wat op smaak met peper en zout. Maak nu dikke, korte worstjes van de salpicon. Haal deze door de bloem dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit nog eens maar dan zonder de bloem. Frituur de kroketten 4 minuten op 180˚C.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Keurslager

Door: